Imkersvereniging De Heidingers

Robin Housen

Voorzitter

Robin Housen

Robin, één brok passie voor alles wat een snavel en of vleugels heeft. Hij is de drijvende kracht achter De Heidingers en het bevruchtingsstation De Zijp. Als het over bijen gaat staat hij iedereen bij met raad en daad!

Linda Giebens

Penningmeester

Linda Giebens

Linda is geboren en getogen in Nieuwerkerken, haar vader wijlen René Giebens was jarenlang één van de drijvende krachten achter het bevruchtingsstation. Ze is als het ware opgegroeid in de Zijp en tussen de bijen, zij voorziet zowel de boekhouding voor De Heidingers als het FIV (Federaal imkersverbond).

Alex Goossens

Secretaris / Webmaster

Alex Goossens

Alex heeft in 2019 de cursus beginnend imker gevolgd in Nieuwerkerken, samen met zijn vader bewerkte hij wel al enkele kasten. Zijn kennis van ICT heeft hij dagelijks nodig voor zijn job als webontwikkelaar aan UC Leuven Limburg. Een website voor De Heidingers ontwerpen is voor hem dan ook in een handomdraai gebeurd.

Simon Reweghs

Bestuurslid / FIV-afgevaardigde

Simon Reweghs

Simon volgde ook in 2019 de cursus voor beginnend imker in Nieuwerkerken. Recent heeft hij een oude boomgaard die al jaren in de familie was kunnen overnemen, door zijn grote passie voor hoogstamfruit en de natuur besloot hij dan ook om meteen na de cursus te starten met het houden van bijen om zowel de biodiversiteit en de honingbij een handje te helpen.

Luc Thijs

Bestuurslid / Technische dienst

Luc Thijs

Met zijn technisch inzicht heeft Luc de vereniging al meerdere malen uit de nood geholpen. Hij is een schrijnwerker in hart en nieren. Ons clublokaal kon er in 2019 dus ook niet aan ontsnappen en kreeg een volledige make-over. Naast zijn liefde voor hout en zijn vrouw Linda (penningmeester) is hij ook nog eens fervent paardenliefhebber.

Urbain Van Gucht

Bestuurslid / Selectiewerkgroep

Urbain Van Gucht

Als jongen gebeten door het imkervirus, gepassioneerd imker sinds 1991. Houd zich vooral met selectie bezig. Beantwoord graag alle vragen rond de imkerij.

Koen Brughmans

Bestuurslid

Bart Heremans

Bestuurslid

Hilda Vanschoenwinkel

Bestuurslid

Een werkpaardje zo kunnen we Hilda het beste omschrijven, als er iets te doen in het bevruchtingsstation dan is ze er als eerste bij om te helpen, meestal in gezelschap van een versgebakken cake en haar man André. Hilda is ondertussen al enkele jaren op pensioen als zelfstandig naaister, naast haar passie voor tuinieren heeft ze een tweede hobby gevonden in de imkerij.